Project de Kracht van Krimpen, vanuit autisme bekeken

De gemeente is eind 2015 een project gestart, genaamd Kracht van Krimpen, vanuit autisme bekeken. Met dit project wil de gemeente samen met alle betrokkenen en belanghebbenden werken aan een levensbrede aanpak van autisme. Wat is er voor mensen met autisme en hun omgeving nodig om optimaal mee te kunnen doen en zich prettig en gelukkig te voelen?

Er is op internet veel informatie beschikbaar, maar veel mensen vinden dit een zoektocht. De landelijke Coalitie vanuit autisme bekeken heeft op een 3-tal websites de informatie overzichtelijk gemaakt. Ook zijn er mooie initiatieven te vinden op de site van deze coalitie, die streeft naar een inclusievere maatschappij, met autisme als kompas. Zie onder aan deze pagina onder het kopje links.

Autisme netwerkcafé Krimpen

Het Autisme NetwerkCafé Krimpen, opgezet door ouders met kinderen met autisme, is een ontmoetingsplek voor (groot) ouders van kinderen met autisme. Het Autisme NetwerkCafé Krimpen heeft een nieuwe website: www.stichtingANCK.nl. Hier kunt u informatie over het café, de agenda, links en belangrijke nieuwsitems vinden. Ook zijn de kaarten voor de bijeenkomsten hier te bestellen. Het is de moeite waard om de website eens te bekijken.

Autisme ontmoetingsplek voor volwassenen

Meer informatie over de autisme ontmoetingsplek voor volwassenen lees je op de website van de KrimpenWijzer.

Inclusieve tafels

In het vervolg op het project “Kracht van Krimpen, vanuit autisme bekeken” heeft de gemeente een beweging in gang gezet om de Krimpense samenleving inclusiever te maken. Zie voor meer informatie hierover op de pagina Een inclusieve samenleving.

Meer informatie

Wil je weten wat verstaan wordt onder een inclusieve samenleving kijk dan eens op het filmpje dat hieronder staat. Meer informatie vindt je ook op www.krimpenwijzer.nl

Afbeeldingen