Openbaar vervoer

Inleiding

Er bestaan binnen Krimpen aan den IJssel diverse mogelijkheden voor openbaar vervoer. U kunt gebruik maken van de bus of de waterbus. 

Op de website van de RET vindt u informatie over de buslijnen in Krimpen aan den IJssel. Voor informatie over alle dienstwijzigingen kunt u naar http://www.ret.nl/nc/reizen-met-ret/dienstregeling.html. Op de website van Arriva vindt u informatie over de buslijnen in de regio. Op www.9292ov.nl kunt u uw reis met het openbaar vervoer plannen. Op www.waterbus.nl vindt u de dienstregeling van de Waterbus.

Gratis openbaar vervoer voor 67-plussers met een kleine portemonnee

Met de Meedoenpas kunnen Krimpenaren van 67 jaar of ouder, met een inkomen onder 120% van het minimum, gratis reizen met het openbaar vervoer in Krimpen aan den IJssel en omgeving. Hiermee kunnen gratis inchecken op alle bus- en tramlijnen van de RET en op de metrolijnen A, B, C, D, en E (traject Slinge – Berkel Westpolder). Ook is de pas geldig op alle Arriva-buslijnen in Zuid-Holland en op de buslijnen 195 en 295 van Syntus. Het gratis reizen vanaf 1 maart geldt op werkdagen vanaf 9.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen kunnen de ouderen de gehele dag gratis reizen. Op de website www.ijsselgemeenten.nl/meedoenpas leest u wat de voorwaarden zijn die horen bij de Meedoenpas.