Noodopvang voor kinderen van ouders die werkzaam zijn binnen de cruciale beroepsgroepen

Vanwege het Coronavirus zijn de scholen en kinderopvanglocaties gesloten tot 11 mei. Vanaf 11 mei zijn de basisscholen voor 50% weer geopend en ook de kinderopvang gaat weer open. Informatie over hoe dit geregeld wordt, wordt direct vanuit de school en kinderopvang aan de ouders gecommuniceerd. Hetzelfde geldt voor de kinderen in het speciaal onderwijs, die vanaf 11 mei weer geheel open gaan.

De ouders die moeten werken binnen de cruciale beroepsgroepen kunnen voor hun kind gebruik blijven maken van de noodopvang. De school zorgt voor opvang tijdens de schooluren. Als het kind al op de Buitenschoolse Opvang (BSO) zat, verzorgt de BSO zoals gebruikelijk ook de opvang na schooltijd. Voor de opvang op school en BSO (wanneer er al een contract is) kunnen ouders verder afstemmen met eigen school en BSO.

Noodopvang is expliciet bedoeld voor kinderen met ouders in cruciale beroepsgroepen

De noodopvang is alleen bedoeld voor kinderen waarvan de ouders werkzaam zijn binnen de door het Rijk vastgestelde cruciale beroepsgroepen. In Krimpen aan den IJssel is er noodopvang in de volgende situaties:

  • Als er geen gebruik gemaakt kan worden van de huidige opvang;
  • Als u uw eigen netwerk (bijvoorbeeld familie en vrienden) niet kunt inzetten.

Deze noodopvang betreft de uren direct na school (BSO voor 4-12 jarigen) of een werkdag (Kinderdagverblijf voor 0-4 jarigen). Maar er kan ook 24-uursnoodopvang worden aangeboden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De noodopvang organiseert KindeRdam op hun locatie aan de Groenendaal. Voor beiden geldt: eerst aanmelden!

Aanmelden voor noodopvang doet u bij KrimpenWijzer

U kunt een aanvraag voor noodopvang aanvragen bij KrimpenWijzer. Dit doet u bij voorkeur zo vroeg mogelijk. KrimpenWijzer is tussen 9.00 en 12.00 uur te bereiken via 0180 517 590. Ook kunt u e-mailen naar info@krimpenwijzer.nl.