Markten en venten

Marktstandplaats weekmarkt

De markt in Krimpen aan den IJssel wordt elke week gehouden op dinsdag 08.00 tot 15.30 uur. De markt telt ongeveer 100 kramen. Op dit moment zijn alle marktstandplaatsen bezet. Dat betekent dat er geen plek is voor een nieuwe standplaats. Voor marktkooplieden die interesse hebben in een plaats op de markt, is er daarom een wachtlijst. Om op de wachtlijst te komen, kunt u dit formulier invullen.

De kosten om op deze wachtlijst geplaatst te worden zijn € 26,25. Dit bedrag betaalt u eenmalig. U dient wanneer u op de wachtlijst geplaatst bent einde van ieder jaar zelf aan te geven gehandhaafd te willen blijven op deze wachtlijst. Wanneer u dit niet doet wordt u verwijderd van de wachtlijst.

Marktstandplaats zaterdagmarkt onder Algerabrug

De markt onder de Algerabrug wordt iedere zaterdag gehouden van 08.00 tot 15.30 uur. Deze markt is kleiner dan de weekmarkt en telt zo’n drie standplaatsen. Op dit moment zijn deze standplaatsen bezet. Dat betekent dat er geen plek is voor een nieuwe standplaats. Om op de wachtlijst te komen, kunt u digitaal een aanvraag doen om op de wachtlijst geplaatst te worden. De kosten om op deze wachtlijst geplaatst te worden zijn € 26,25. Dit  bedrag betaald u eenmalig. U dient wanneer u op de wachtlijst geplaatst bent einde van ieder jaar zelf aan te geven gehandhaafd te willen blijven op deze wachtlijst. Wanneer u dit niet doet wordt u verwijderd van de wachtlijst.

Venten

Wilt u op straat of aan de deur verkopen? Dan heeft u misschien een ventvergunning nodig. Het is namelijk verboden om zonder vergunning van de burgemeester en wethouders goederen of diensten te verkopen. Voor de verkoop van goederen of diensten kunt u onder bepaalde voorwaarden een vergunning krijgen. Het formulier voor de vergunningsaanvraag kunt u downloaden onder het kopje ‘documenten’.