Maatschappelijk werk

Iedereen krijgt wel eens met problemen te maken. Vaak helpt het als u erover praat met familie, buren of vrienden. Soms komt u er samen niet uit. Of is er niemand met wie u erover durft te of wilt praten. In dat geval kunt u gebruikmaken van de deskundige hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) van KrimpenWijzer. U kunt rekenen op vertrouwelijke hulp van beroepskrachten die zijn opgeleid om mensen met problemen op weg te helpen.

Gesprek

In het eerste gesprek probeert de maatschappelijk werker samen met u een duidelijk beeld te krijgen van uw problemen. Vervolgens bekijkt de maatschappelijk werker op welke wijze u geholpen kan worden. Soms blijkt één keer praten al voldoende, soms zijn meerdere gesprekken nodig. De maatschappelijk werker biedt hulp door middel van het verstrekken van informatie en advies, individuele-, relatie-, of gezinsgesprekken, bemiddeling, groepsgewijze hulp of cursussen. Als u moeite heeft met de Nederlandse taal dan kan er een tolk voor u geregeld worden. De maatschappelijk werker kan u helpen bij:

  • relatie en bij de echtscheiding, moeilijkheden met verliesverwerking;
  • problemen in de omgang met andere mensen of opvoedingsproblemen;
  • als u het niet meer zien zitten, gebrek heeft aan zelfvertrouwen of last heeft van spanningsklachten, arbeidsproblemen of moeilijk uw geld kunt beheren.

Melden bij de KrimpenWijzer

Voor ondersteuning kunt u contact opnemen met de KrimpenWijzer.  Een consulent van de KrimpenWijzer gaat dan met u in gesprek over uw vraag en ondersteuningsbehoefte. De receptie is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur. Deze receptie kunt u vinden op de begane grond in Gezondheidscentrum Krimpen, Groenendaal 1. KrimpenWijzer verzorgt regelmatig hulp in de vorm van een groep, waar men voor een aantal keren aan deelneemt. Neem voor meer informatie contact op met de Krimpenwijzer, tel 0180-517590.

Noodsituaties

Ook buiten kantooruren kunt u, in noodsituaties, hulp inroepen van het maatschappelijk werk. U kunt een beroep doen op de crisisdienst van het maatschappelijk werk van Kwadraad (onderdeel van de KrimpenWijzer). Bij deze dienst werken ervaren maatschappelijk werkers, die ervaring hebben met crisissituaties. Zij zijn beschikbaar vanaf 17.00 uur tot 9.00 uur en tijdens de weekenden, via het telefoonnummer van de KrimpenWijzer tel. 0180-517 590.

Afbeeldingen