Krimpense Klimaatweken

De Krimpense Klimaatweek komt er weer aan. De voorbereidingen zijn in volle gang. We vinden het als gemeente belangrijk u te inspireren en te motiveren op het gebied van klimaat en milieu. Er is veel voor nodig om de aarde leefbaar te houden voor iedereen. Soms zijn er grote veranderingen nodig, maar kleine helpen natuurlijk ook. Tijdens deze Klimaatweek laten we u graag zien en vertellen we u graag hoe u kunt bijdragen aan het Klimaat. In deze week zijn er diverse webinars en bijeenkomsten om u te infomeren. Ook aan de jeugd is gedacht met een leuke Klimaatbingo en het Jongerenwerk Krimpen heeft een leuke activiteit voor onze jongeren. Hieronder (en onder het kopje documenten) vindt u de agenda:

28 oktober:       

 • Onze wethouder duurzaamheid Wubbo Tempel ontvangt groep 7 van basisschool het Octaaf. Eén van de leerlingen wordt voor de duur van de Klimaatweek gehuldigd tot Kinderklimaatburgemeester. De kinderen gaan na ontvangst met de wethouder en medewerkers van team Duurzaam afval prikken en krijgen een presentje.      
 • Start Klimaatbingo. De Klimaatbingo duurt tot 4 november. Maak 9 foto’s bij de diverse opdrachten en lever deze in. De kaarten met opdrachten van de Klimaatbingo zijn op te halen bij Synerkri en hier onder kopje documenten te downloaden. Er zijn drie mooie prijzen te winnen. Er wordt contact opgenomen met de prijswinnaars. De prijzen worden uitgereikt door de wethouder op 6 november tijdens de slotdag van de Klimaatweek in het Krimpenerwaard College.   
 • Webinar ‘Energie besparen voor huurders’ samen met het Regionaal Energieloket. Deze online bijeenkomst duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden is mogelijk via www.regionaalenergieloket.nl/acties.

1 november:    

 • Online informatiebijeenkomst ‘Transitievisie Warmte’. Hoe kunnen we in de aankomende jaren Krimpen aan den IJssel aardgasvrij maken? Hoe gaan we onze huizen verwarmen en ons eten koken? In deze online bijeenkomst nemen we u mee in de reis daarnaartoe. Aanmelden is mogelijk tot 28 oktober. Uiterlijk 1 november ontvangt u per e-mail een link om digitaal deel te nemen. Aanmelden is mogelijk via deze link; www.krimpenaandenijssel.nl/tvw.

2 november:    

 • Informatieavond Zonne- energie in het Krimpenerwaard College van 19.30 tot 21.00 uur. Wilt u zonnepanelen aanschaffen, maar heeft u nog vragen? Stel deze op deze avond aan de gemeente en de installateur.  Aanmelden is niet nodig. Op deze avond wordt er bij binnenkomst een Corona toegangsbewijs gevraagd.
 • ZIN- wandeling door ZIN in Groen van 19.30 tot 20.30 uur. Zij nemen u mee om het eerste gedeelte in stilte te wandelen om vervolgens het tweede gedeelte met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid. De wandeling start om 19.30 uur bij de ingang van Volkstuinenvereniging de Amateur, Populierenlaan 227 en eindigt om 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

2 & 3 november: 

 • De Verkeersonderneming is op 2 en 3 november te vinden in de Stormpolder bij het parkeerterrein van van Dulst Techniek, van Utrechtweg 18. Hier kunt u diverse elektrische tweewielvervoersmiddelen uitproberen. Voor of na uw testrit wacht er een warm kopje koffie of thee van een echte barista.

3 november:

 • In de Vijverhoek, Lage Vijver 2 kunt u van 13.00 tot 16.00 uur langskomen bij het Repaircafé met uw kapotte gebruiksvoorwerpen. De vrijwilligers helpen u graag uw product en tweede kans te geven.

4 november:

 • Duurzaam programma in kerkgebouw de Rank. Thema is ‘Het goede leven, over geloof in duurzaamheid’. Van 20.00 tot 21.30 uur is er een programma met voorgedragen columns, muziek, films, talkshow, catwalk met kringloopkleding, en stellingen met de tool mentimeter. Aanmelden is niet nodig. U kunt ook meekijken op YouTube via: https://www.youtube.com/c/ArkRank 

6 november:    

 • Afsluiting Krimpense Klimaatweek in het Krimpenerwaard college, Nieuwe Wetering 1 in Krimpen aan den IJssel. Er is een kindertheatervoorstelling ‘Elfje en het Troepmonster’ in de aula van 14.00 tot 15.00 uur.                    
 • Kookworkshops ‘koken op elektra en inductie’ met Fairtrade en lokale producten, start 13.30 uur en 15.00 uur. Aanmelden is mogelijk tot 4 november via duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl, alleen voor volwassenen.
 • Workshop ‘kunst met afval’ voor kinderen van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden is niet nodig.
 • De vrijwilligers van het Repaircafe staan van 13.00 uur tot 17.00 uur voor u klaar in het Krimpenerwaard college tijdens de slotdag van de Krimpense Klimaatweek. Kom langs met uw kapotte gebruiksvoorwerp en geef het een tweede kans.
 • De WoonWijzerWagen van de WoonWijzerWinkel is ook aanwezig bij het Krimpenerwaard College tijdens de slotdag van de Klimaatweek. Inwoners die nog geen gebruik gemaakt hebben van hun kortingscode kunnen tijdens deze middag alsnog hun € 90 euro korting besteden. Adviseurs van de WoonWijzerWinkel kunnen u helpen met uw digitale bestelling. Er zijn ook standaard pakketten aanwezig die u direct mee kunt nemen. Er wordt gevraagd om uw adres en postcode om te checken of u nog recht heeft op de WoonWijzerBox.
 • Rechtstreex zorgt ervoor dat eten uit een lokale voedselketen toegankelijk is voor mensen die bewust willen eten. Hun producten komen van lokale boeren en makers.
  Op 6 november laten zij zien welke producten er zijn, verkopen zij producten en geven uitleg over het bestelsysteem.
  https://www.rechtstreex.nl/
 • Stichting Natuurrijk laat zien hoe mooi de natuur kan groeien, zonder gebruik van zware machines, pesticiden en meststoffen. De Stichting beheert met haar vrijwilligers het natuurterrein Natuurrijk. Daar wordt de biodiversiteit zo veel mogelijk bevorderd. Ze vertellen u er graag meer over op 6 november.
  https://www.stichtingnatuurrijk.nl/ 

*Let op; tijdens de informatiebijeenkomst Zonne-energie op 2 november en de slotdag van de Krimpense Klimaatweek op 6 november in het Krimpenerwaard College wordt gevraagd om een Corona Toegangsbewijs. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen bewijs te tonen.

Download hier de kaart voor de Klimaatbingo.