Krimpense Klimaatweek

Kom ook naar de Klimaatweek

Kiest u ook voor het klimaat? Van 31 oktober tot en met 6 november is het Klimaatweek. Natuurlijk doet Krimpen ook weer mee. In deze week ontdekt u alles over duurzaam leven, wonen en doen in Krimpen aan de IJssel. Samen maken we Krimpen klaar voor een duurzame toekomst.

Programma Klimaatweek 2022

Het programma van de Klimaatweek wordt voller en voller. Er is van alles te beleven. Voor jong, oud en iedereen daartussenin. Hier blijft u op de hoogte van alle activiteiten, dus houd het programma in de gaten. Waar doet u aan mee deze Klimaatweek?

Maandag 31 oktober – Feestelijke aftrap

De burgemeester en klimaatburgemeester van Krimpen openen de Klimaatweek.

Locatie: Raadhuis

Dinsdag 1 november (13.00 uur) – Informatiemiddag voor VvE’s

Het verduurzamen van woningen met een Vereniging van Eigenaren is extra ingewikkeld. Daarom helpt de gemeente Verenigingen van Eigenaren met verduurzamen. VvE’s krijgen een uitnodiging.

Locatie: WoonWijzerWinkel in Rotterdam.

Duurzame escaperoom

Pak het klimaatprobleem aan met puzzels en raadsels over het klimaat. Werk slim samen en zorg zo dat de temperatuur zo min mogelijk stijgt.

NK-tegelwippen

Wie wipt meer tegels, Krimpen of Capelle? In de Klimaatweek maken we de uitslag van de wedstrijd bekend.

Groene gastlessen

Leerlingen van basisscholen krijgen les over klimaatverandering. Wat is het eigenlijk? En wat kun je er zelf tegen doen?

ZIN-wandeling

ZIN in Groen neemt u mee op een ZIN-wandeling. Begin de wandeling in stilte en ga daarna samen het gesprek aan over duurzaamheid.

Zaterdag 5 november – Krimpense Klimaatdag

Workshops, theater, een kledingruil, duurzaam advies en meer. Voor iedereen is er deze dag iets leuks of leerzaams te beleven.

Organiseer zelf een activiteit in de Klimaatweek

De Krimpense Klimaatweek kan niet bestaan zonder u! Daarom zoeken we Krimpenaren en organisaties die een duurzame activiteit willen organiseren in de Klimaatweek. Zelf of samen met de gemeente. Mail naar duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl voor een plek op het programma. Heeft u nog geen compleet plan, maar wel een leuk idee? We denken graag mee en helpen u vooruit.

Wie wordt de nieuwe klimaatburgemeester?

Voor de Klimaatweek zoeken we een klimaatburgemeester. Een jonge Krimpenaar uit groep 7 of 8 die een bijzondere rol krijgt in de Klimaatweek. Houd je van natuur, doe je wel eens iets duurzaams? Dan zoeken we jou! Lees alles over de verkiezing en geef hier je op voor 1 oktober.

Documenten