Kinderopvang

In Krimpen aan den IJssel zijn centra voor kinderopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Dit is gedurende hele dagen of gedurende een dagdeel (peutergroepen). Ook bieden zij buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De groepsgrootte varieert met de leeftijdsopbouw. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor gastouderopvang.

Landelijk Register Kinderopvang (LRK)

Alle geregistreerde instellingen zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Hier vindt u een overzicht van alle geregistreerde kinderopvang in Krimpen aan den IJssel (maar ook van de rest van Nederland). Deze locaties voldoen dus aan de wettelijke eisen kinderopvang. In het LRK zijn ook de jaarlijkse inspectierapporten van de GGD te vinden. Wanneer u gebruik maakt van één van de geregistreerde locaties van kinderopvang, kunt u  (wanneer u tweeverdiener bent) ook een tegemoetkoming in de kosten krijgen via de Belastingdienst (zie verder www.toeslagen.nl ). Ook de gastouders, die gevestigd zijn in Krimpen aan den IJssel en voldoen aan de richtlijnen, zijn opgenomen in het LRK.
Zie verder het LRK via www.landelijkregisterkinderopvang.nl. Door bij ‘zoeken’ de plaatsnaam ‘Krimpen aan den IJssel’ in te voeren, vindt u een overzicht van de geregistreerde locaties én gastouders.

Plaats in de Kinderopvang?

Wanneer u op zoek bent naar een plaats in de kinderopvang (kinderdagverblijf, peutergroep of gastouder) of naschoolse opvang, kunt u rechtstreeks contact opnemen om te informeren naar de mogelijkheden:

• KindeRdam
(dagopvang, peutergroepen én naschoolse opvang) Schiekade 34
info@kinderdam.nl
www.kinderdam.nl

• Royal Kids Home
(dagopvang, peutergroepen (van “De Madelief”) én naschoolse opvang)
www.royalkidshome-krimpen.nl

• Stichting Reformatorische Kinderopvang
(peutergroepen)
www.peuterspeelzaal.sggkrimpen.nl

• Kinderdagverblijf Het Begin
(dagopvang)
www.kinderdagverblijfhetbegin.nl

• Kindercentrum ’t Koninkrijkje
(Sport BSO)
www.hetkoninkrijkje.nl

• Kinderdagverblijf Vrije Bosdiertjes
(Dagopvang)
https://www.vrijebosdiertjes.nl/

Gastouderopvang via diverse Gastouderbureaus

De gastouders zijn ingeschreven bij gastouderbureaus. Er is in Krimpen aan den IJssel geen gastouderbureau gevestigd. Een gastouder in Krimpen aan den IJssel zal dus ingeschreven staan bij een bureau elders in het land. U kunt dit vinden door in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) te zoeken.

Inspecties in de kinderopvang

De gemeente ziet toe op handhaving van de kwaliteit van de kinderopvang. De GGD Rotterdam-Rijnmond voert hiertoe jaarlijkse inspecties uit in opdracht van de gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond via www.ggdrotterdamrijnmond.nl.

Registratie en informatie

Het landelijk register is te raadplegen op www.landelijkregisterkinderopvang.nl. Hier vindt u ook de inspectierapporten per locatie.