Kim Madretsma-Collignon

Naam

Kim Madretsma-Collignon

Beroep/loopbaan/achtergrond

”Vanaf 1999 tot 2021 heb ik gewerkt in het sociaal domein (werk en inkomen). In 2021 heb ik een overstap gemaakt naar communicatiewerk.”

Trouwambtenaar sinds:

2014

Waarom trouwambtenaar?

“Ik vind het een eer om op één van de belangrijkste dagen uit het leven van mensen aanwezig te mogen zijn. Het feit dat ik, als buitenstaander, degene mag zijn die ook nog iets leuks mag zeggen over het bruidspaar, is een cadeautje. Je hoort zo veel leuke verhalen van mensen, hoe ze elkaar hebben ontmoet, hoe een aanzoek is gegaan. Maar ook vaak verdrietige momenten die mensen mee maken. En dat ik dan in een speech al die mooie momenten tot een verhaal mag maken, vind ik echt het tofst van dit werk.”

Mijn mooiste herinnering, terugdenkend aan mijn huwelijksvoltrekkingen

“Iedere huwelijksvoltrekking is een bijzondere gelegenheid. De leukste momenten zijn vaak net voordat de ceremonie begint, het echtpaar staat apart van hun familie/vrienden te wachten op het moment dat zij naar binnen mogen, vaak zenuwachtig. Die spanning zorgt er bij mij ook altijd nog voor dat ik vlinders in mijn buik heb. Dat kan niet iedereen van zijn/haar werk zeggen toch? En dat maakt het altijd weer speciaal.”

Mijn motto

“Why so serious? Natuurlijk is het een belangrijke dag en soms spelen zenuwen een grote rol. Maar het fijnst is toch wel als je van alles die dag kan genieten. Een beetje humor en luchtigheid zorgt er meestal dan ook voor, dat je ontspant.”