Jeugdmaatschappelijk werk

Op alle scholen in de gemeente Krimpen aan den IJssel wordt jeugdmaatschappelijk werk aangeboden (voorheen schoolmaatschappelijk werk). Als uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit of problemen heeft op school of thuis, dan kan de jeugdmaatschappelijk werker iets voor u en uw kind betekenen. Zo kan de jeugdmaatschappelijk werker meedenken met uw kind en uw kind individueel begeleiden, met u oudergesprekken aangaan, (groeps)trainingen geven, korte adviestrajecten geven of kortdurend basishulp aanbieden.

De jeugdmaatschappelijk werker zal goed kijken wat uw kind nodig heeft. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende. Mocht uw kind meer ondersteuning nodig hebben dan de jeugdmaatschappelijk werker kan bieden, dan bekijkt zij samen met de school, ouder en kind wat mogelijk is. De jeugdmaatschappelijk werker werkt samen met de school en andere zorgverleners.

De jeugdmaatschappelijk werker maakt onderdeel uit van de KrimpenWijzer en wordt aangeboden door Enver of door Stichting De Vluchtheuvel. Meer informatie over de jeugdmaatschappelijk werker vindt u op school of op de website van KrimpenWijzer. Aanmelden voor jeugdmaatschappelijk werk kan direct bij de jeugdmaatschappelijk werker of via de leerkracht of intern begeleider van de school van uw kind.