Isolatieactie

Een huis verliest in de koude maanden warmte via de buitenmuren, vloeren, ramen en het dak. Misschien is er een warmtefoto van uw huis gemaakt en blijkt uit dat warmtebeeld dat ook uw huis warmte verliest. Dit is zonde en overbodig, want er zijn diverse maatregelen beschikbaar om het energieverlies te verminderen. Het beter isoleren van de woning is hierbij een goede eerste stap. Als je huis goed geïsoleerd is, is dat warmteverlies klein. Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en energiezuinig. En dat bespaart uiteindelijk veel geld.

Doe mee aan de isolatieactie

Gemeente Krimpen aan den IJssel organiseert samen met de WoonWijzerWinkel een isolatieactie. Start nu met verduurzamen met onze isolatieactie voor dak-, bodem-, vloer-, spouw- of glasisolatie. Isoleert u via de WoonWijzerWinkel, dan helpen zij u verder: van persoonlijk advies tot en met de professionele uitvoering. De hoge gasprijzen leiden tot extra drukte in de isolatiewereld. Hierdoor moeten geïnteresseerden vaak lang wachten voordat er een afspraak gemaakt kan worden. Wanneer u zich inschrijft voor de isolatieactie profiteert u van aantrekkelijke voordelen van de partners van de WoonWijzerWinkel en wordt u dus sneller geholpen.

Alle informatie is op deze website te vinden: www.woonwijzerwinkel.nl/isolatieactie-krimpen/

Aandachtspunten voor de isolatieactie

  • Als er een warmtefoto gemaakt is van uw woning zijn hierop de plekken te zien waarop uw woning energie verliest. Het is slim deze als eerste aan te pakken.
  • Is u woning gebouwd voor 1920? Dan heeft u waarschijnlijk geen spouwmuren. Vloer-/bodemisolatie en/of isolerend glas zijn interessante opties.
  • Is uw woning gebouwd tussen 1920 en 1995? Bij de bouw is er vaak niet voldoende geïsoleerd. Daarom zijn spouwmuurisolatie, vloer-/bodemisolatie en/of het isolerend glas interessante opties.
  • Is u woning na 1995 gebouwd? Dan is uw woning waarschijnlijk al goed geïsoleerd. Wel kan het zijn dat glasisolatie een interessante optie is.

Terugkijken van de informatieavond over isolatie

Op dinsdag 10 mei organiseerden wij een informatieavond over isolatie in ons raadhuis. Kon u er niet bij zijn of wilt u alles nog eens op uw gemak terugkijken? De gehele avond is terug te zien via deze link:
https://www.youtube.com/watch?v=6WyW4moSKIg

Is isoleren te duur? Maak dan gebruik van onze Duurzaamheidslening

Het isoleren van uw huis kan qua kosten oplopen. Wij begrijpen dat het bedrag misschien te hoog is voor u om in één keer te betalen. Als dat zo is, maak dan gebruik van onze Duurzaamheidslening. Kijk voor meer informatie op de pagina Duurzaamheidslening.