Het Krimpenhuis

Sinds 13 november 1993 is er een jumelageovereenkomst tussen de Hongaarse gemeente Kiskőrös en de gemeente. Sindsdien zijn er talloze groepen naar de zusterstad afgereisd en daar gastvrij ontvangen. Sommigen hebben inmiddels hechte persoonlijke contacten in Kiskőrös, die tot wederzijdse bezoeken leiden.

Na de ondertekening is door velen daaraan invulling gegeven. In 1997 werd het idee geboren om een huis in Kiskőrös te bouwen als blijvend symbool van de vriendschap tussen beide gemeenten. Dit huis zou onderdak moeten bieden aan bezoekende groepen en het zou in ieder geval een functie moeten vervullen bij de ontwikkeling van economische contacten.

Op 13 mei 1998 werd er een stichting opgericht die geld inzamelde voor de bouw van het huis. Zij werden ook de opdrachtgever. Op 31 maart 2001 kon het Krimpenhuis overgedragen worden aan het gemeentebestuur van Kiskőrös.

Het Krimpenhuis is tot stand gekomen door de inzet van vele inwoners van Krimpen aan den IJssel. Voor zover bekend is het Krimpenhuis uniek als resultaat van een jumelage tussen een Nederlandse gemeente in het oostelijk deel van Europa!

Meer informatie

Het Krimpenhuis biedt onderdak aan individuele toeristen uit Krimpen aan den IJssel tegen weinig kosten. Een overnachting kost per persoon slechts € 10,-. Voor dit bedrag krijgt u een ruime twee- of driepersoonskamer en de gelegenheid om de keuken, wasmachine en eetsalon te gebruiken. De prachtige villa biedt onderdak aan individuele toeristen of een groep van maximaal 14 personen. De ruime tuin bij de villa nodigt uit tot zowel ontspanning als sportieve inspanning. Het Krimpenhuis staat in een nieuwbouwwijk en ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het centrum van Kiskőrös.

De wijnstad Kiskőrös ligt in het zuiden van Hongarije, 120 kilometer onder Boedapest. Tijdens uw verblijf in het Krimpenhuis is er genoeg te beleven. U kunt een bezoek brengen aan diverse musea, een thermaalbad, een wijnhuis, de Donau of Boedapest (120 km).

Het Krimpenhuis
Krimpeni Ház
6200 Kiskőrös, Hrúz Mária Utca

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een verblijf in het Krimpenhuis of wilt u reserveren? Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, tel. 14 0180.

Afbeeldingen