Gemeenten 4 Global Goals

Onze verantwoordelijkheid als Global Goals gemeente

In 2015 hebben de landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties (VN) een lijst opgesteld met 17 duurzame doelen. Deze doelen noemen we Global Goals. Voorbeelden van een aantal doelen zijn; geen armoede, geen honger, betaalbare en duurzame energie, ongelijkheid verminderen, waardig werk en economische groei.

Krimpen aan den IJssel wil als een Global Goals gemeente handelen vanuit het besef onderdeel te zijn van de wereldgemeenschap. We voelen ons medeverantwoordelijk voor het aanpakken van de oorzaken en gevolgen van diverse uitdagingen waar we met elkaar voor staan. Ook in onze duurzaamheidsagenda 2021-2024 staat aan welke Global Goals we bijdragen.

Maak kennis met de 17 Global Goals

Bent u benieuwd wat de 17 Global Goals zijn? De komende tijd zal de gemeente regelmatig een Global Goal onder de aandacht brengen. Daarbij geven we ook voorbeelden hoe de gemeente bijdraagt aan deze Global Goal. Spreken de Global Goals u aan en heeft u een idee voor Krimpen om aan één van de goals bij te dragen? Dien uw idee dan in maak kans op een bedrag van €750 om dit idee te realiseren. Kijk hier voor alle 17 Global Goals: https://vng.nl/artikelen/de-17-global-goals-0

Dien uw idee in en maak kans op €750

Het idee mag ingediend worden door inwoners, maar ook door een onderneming, stichting, vereniging, school of kerk. Tot en met 31 oktober 2022 worden er 3 winnende ideeën uitgekozen. Voor ieder van deze 3 ideeën is €750 beschikbaar. De jury bestaat uit de burgemeester, de wethouder Duurzaamheid en medewerkers van team Duurzaam Wonen en Werken van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Meedoen? Houd rekening met de volgende punten

  • De deelnemer woont in Krimpen aan den IJssel;
  • De deelnemer is 18 jaar of ouder of heeft toestemming van de ouder/verzorger;
  • Het idee draagt bij aan één of meer 17 Global Goals;
  • Het idee wordt, bij voorkeur, door de deelnemer zelf uitgevoerd;
  • Het idee wordt uitgevoerd in Krimpen aan den IJssel;
  • Het idee moet ingediend zijn vóór 31 oktober 2022;
  • Het idee wordt afgerond vóór 31 december 2022;
  • Het idee heeft weinig tot geen onderhoud nodig;
  • Er is een vorm van samenwerking met één of meerdere partijen;
  • De kosten van het idee mogen hoger zijn dan €750. Er wordt aan de 3 winnaars echter niet meer dan €750 prijzengeld per persoon of organisatie uitgereikt.

Vul het deelnameformulier in op krimpenaandenijssel.nl/globalgoalswedstrijd

Het deelnameformulier kunt u invullen op https://www.krimpenaandenijssel.nl/GlobalGoalswedstrijd. Het formulier liever opsturen? Download het formulier onder het kopje ‘documenten’. Heeft u vragen? Neem dan contact op met team Duurzaam Wonen en Werken via duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl of bel naar 14 0180.

Deze wedstrijd is een idee van gemeente Krimpen aan den IJssel. Over de uitslag van de wedstrijd kan geen contact opgenomen worden. De gemeente neemt zelf contact op met de prijswinnaars. Werknemers en gemeentebestuur zijn uitgesloten van deelname aan de wedstrijd.

Ben je prijswinnaar en jonger dan 18 jaar? Dan benaderen we je ouder(s)/verzorger(s) in verband met de afhandeling van het gewonnen prijzengeld.