Energiecoaches

Energie is op dit moment erg duur. Gemeente Krimpen wil bewoners helpen energie te besparen. Zodat de energierekening minder snel stijgt. Daarom start in september 2022 een proef met energiecoaches.

Dit doet een energiecoach

Een energiecoach komt thuis langs, voor een bezoek van ongeveer 1,5 uur. De energiecoach en de bewoner bekijken samen de woning. De energiecoach geeft tips om energie te besparen. En voert meteen een aantal kleine, besparende maatregelen uit. Denk hierbij een het plaatsen van radiatorfolie of LED-lampen. Na het bezoek krijgt de bewoner alle informatie per e-mail opgestuurd. Zo kan het energie besparen meteen beginnen.

Proef met energiecoaches in Krimpen

De proef met energiecoaches start in de flats aan de Vijverlaan en de Middenwetering. De gemeente koos deze gebouwen uit omdat ze een laag energielabel hebben. Als de proef slaagt, maken we een bezoek van de energiecoach voor meer inwoners mogelijk.

Word ook energiecoach

We willen graag zoveel mogelijk Krimpenaren de hulp van een energiecoach geven. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die energiecoach willen worden. Zo helpt u uw mede-Krimpenaren om energie en dus ook geld te besparen. Voorkennis over energie besparen is niet nodig, want u krijgt een training. Het belangrijkst is, dat u enthousiast bent en graag mensen helpt. Bekijk de vacature en kom kennismaken.

Foto van het logo van Krimpen Duurzaam.