Ellen Mijling-Van Houwelingen

Naam

Ellen Mijling-Van Houwelingen

Beroep/loopbaan/achtergrond

Baliemedewerkster Amro Bank Rotterdam.
Verschillende functies Politie Rotterdam-Rijnmond, zoals telextelefoniste, secretarieel medewerkster Regionale Dienstcommissie, secretaresse districtschef Vlaardingen/Maassluis/Hoek van Holland, beslisser Vreemdelingendienst, werkvoorbereider Bureau Interne Zaken.

Trouwambtenaar sinds:

01 september 2014.

Waarom trouwambtenaar?

Wat is er nu mooier dan een huwelijk te voltrekken of een partnerschap te registreren. Trouwen of het laten registreren van een partnerschap is een moment in een mensenleven, dat je niet gauw overdoet. Het is daarom van belang dat een trouwambtenaar oprecht geïnteresseerd is om van de plechtigheid iets moois te maken. Op zo’n bijzonder moment het verschil kunnen maken, iets kunnen bijdragen op zo’n onvergetelijke dag. Ik vind het heel leuk om allerlei verschillende mensen te mogen leren kennen en als je dan ook nog als trouwambtenaar het huwelijk mag voltrekken van twee mensen, die van elkaar houden, is dat heel bijzonder en mooi. Ik vind het een uitdaging om van het verhaal van het bruidspaar, dat ik voor de huwelijksplechtigheid te horen krijg een persoonlijke trouwspeech te maken. Hierin zal ik proberen vrolijkheid de boventoon te laten voeren, maar zal ook ontroering zeker binnen handbereik moeten zijn.

Mijn mooiste herinnering terugdenkend aan mijn huwelijksvoltrekkingen

Wat ik geweldig vond aan mijn eerste huwelijk, is dat ik de bruid kende van vroeger. En wat is er mooier en leuker om te horen, hoe iemand zijn partner heeft leren kennen en uiteindelijk dan besluit om te gaan trouwen. Als je na de huwelijksplechtigheid te horen krijgt, dat je het goed gedaan hebt, dan is dat een groot compliment. Het gaat er tenslotte om, dat je als trouwambtenaar iets hebt toegevoegd op een van de mooiste dagen uit iemands leven. De mooiste herinnering  was toch wel, het moment dat het bruidspaar elkaar het ja-woord gaf. Het moment van liefde, geluk en ontroering! Een bruidspaar dat echt voor elkaar gaat! Ik hoop dan ook dat ik nog vele van dit soort mooie momenten mag meemaken.

Mijn motto

“Het Pad der liefde, is het pad des levens!” Blijf elkaar altijd vertellen dat je van elkaar houdt en wat je in de ander waardeert. Wacht niet op een geschikt moment om dit te zeggen, maar creëer zelf het moment!”