Duurzaam huren

Ook als huurder kunt u uw woning comfortabeler maken en op uw energiekosten besparen. Voor grote maatregelen heeft u toestemming nodig van de verhuurder. Met kleinere maatregelen in en rondom huis kunt u zelf aan de slag. Op deze pagina vindt u praktische tips over hoe u als huurder uw woning energiezuiniger maakt. Zo woont u prettiger, bespaart u op uw energierekening én helpt u mee aan een beter milieu.

Waarvoor betaalt u de energieleverancier?

De kans is groot dat u dit jaar bericht kreeg dat het termijnbedrag flink omhoog gaat. Soms is dit zelfs een verdubbeling. Een goed moment dus om uw energierekening onder de loep te nemen en te kijken hoe u kunt besparen. In dit artikel  leest u waar u voor betaalt, wat u krijgt en waar u op kunt besparen.

Slimme bespaartips voor huurders

Ook met kleine maatregelen bespaart u als huurder energie. Voor kleine maatregelen hoeft u over het algemeen geen toestemming te vragen van de verhuurder. Download ons e-book met tips die uw energierekening direct kunnen verlagen. Hierin staan handige tips voor verschillende ruimtes in huis en voor de woning in het algemeen. Ook ziet u de kosten en een schatting van de besparingen. Hoeveel u uiteindelijk bespaart, hangt af van hoe goed de woning is geïsoleerd en uw eigen (woon)gedrag.

Nog even wachten op de energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 ongeveer €800 energietoeslag. Dit heeft de regering besloten. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen. De regering is nu bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Dit duur langer dan we dachten. Zijn die bekend? Dan gaat IJsselgemeenten voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas deze aanvragen en de betaling verzorgen. Heeft u een uitkering van IJsselgemeenten? Dan krijgt u dit bedrag vanzelf. Heeft u een ander laag inkomen? Dan kunt u het bij IJsselgemeenten aanvragen als de voorwaarden bekend zijn. Meer informatie staat dan op www.ijsselgemeenten.nl