Duurzaam huren

Ook als huurder kunt u uw woning comfortabeler maken en op uw energiekosten besparen. Voor grote maatregelen heeft u toestemming nodig van de verhuurder. Met kleinere maatregelen in en rondom huis kunt u zelf aan de slag. Op deze pagina vindt u praktische tips over hoe u als huurder uw woning energiezuiniger maakt. Zo woont u prettiger, bespaart u op uw energierekening én helpt u mee aan een beter milieu.

Waarvoor betaalt u de energieleverancier?

De kans is groot dat u dit jaar bericht kreeg dat het termijnbedrag flink omhoog gaat. Soms is dit zelfs een verdubbeling. Een goed moment dus om uw energierekening onder de loep te nemen en te kijken hoe u kunt besparen. In dit artikel leest u waar u voor betaalt, wat u krijgt en waar u op kunt besparen.

In 2023 geldt een prijsplafond voor energie. Op de website van Krimpen Duurzaam leest u wat dit betekent voor uw energierekening.

Slimme bespaartips voor huurders

Ook met kleine maatregelen bespaart u als huurder energie. Voor kleine maatregelen hoeft u over het algemeen geen toestemming te vragen van de verhuurder. Download ons e-book met tips die uw energierekening direct kunnen verlagen. Hierin staan handige tips voor verschillende ruimtes in huis en voor de woning in het algemeen. Ook ziet u de kosten en een schatting van de besparingen. Hoeveel u uiteindelijk bespaart, hangt af van hoe goed de woning is geïsoleerd en uw eigen (woon)gedrag.

Energieklussers voor huurders

De gemeente zet Energieklussers in om huurders te helpen energie te besparen. Een Energieklusser komt thuis langs. Geeft tips om energie te besparen. En voert meteen een paar kleine maatregelen uit, waarmee u direct energie bespaart. Denk aan het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen.

Helaas kunnen we niet iedereen een bezoek van een Energieklusser geven. Daarom beginnen we bij adressen met een laag energielabel. Die nodigen we wijk voor wijk uit. Bent u aan de beurt? Dan krijgt u vanzelf een uitnodiging met de post van Krimpen Duurzaam.

Energietoeslag bij een laag inkomen

In 2022 kregen huishoudens met een laag inkomen €1300 energietoeslag. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen. Heeft u recht op deze toeslag, maar deze nog niet aangevraagd? U kunt de energietoeslag van 2022 nog tot en met 30 juni 2023 aanvragen. Dat doet u hier bij IJsselgemeenten.

Ook in 2023 krijgen deze huishoudens weer energietoeslag. Rond de zomer neemt de regering een besluit over de voorwaarden. Daarna weten we pas wanneer we deze toeslag kunnen uitbetalen.

Zonnepanelen op 600 huurwoningen van QuaWonen

Elk jaar legt woningcorporatie QuaWonen op 200 huurhuizen in Krimpen zonnepanelen. Dat is een afspraak die de gemeente met QuaWonen maakte. In 2023 versnellen we dit samen. Dit jaar krijgen 600 huurwoningen zonnepanelen op het dak.

De zonnepanelen waar de gemeente voor betaalt, komen op huurwoningen die eigenlijk nog niet aan de beurt waren. Het gaat in de eerste plaats om huizen met een dak dat binnen 15 jaar vernieuwd moet worden. En met een laag energielabel. Welke huizen dat zijn, bepaalt QuaWonen.

Is uw woning aan de beurt voor zonnepanelen? Dan krijgt u een brief van QuaWonen. U kunt uw huis niet aanmelden voor zonnepanelen.