Container / zakken / afvalpas

Is uw container kapot of wilt u een extra container aanvragen? Neem dan contact op met Cyclus. Nieuwe afvalzakken kunt u op verschillende locaties in Krimpen ophalen. Bent u uw afvalpas kwijt? Dan kunt een nieuwe afvalpas aanvragen.

Container aanvragen

Is uw container kapot of wilt u een extra container aanvragen? Neem dan contact op met Cyclus. Dit kan via telefoonnummer (0182) 54 75 00, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Ook is dit mogelijk via de mail, info@cyclusnv.nl.

Nieuwe zakken voor kunststof en plastic nodig?

U kunt de zakken op de volgende locaties ophalen:

 • Publiekscentrum in het Raadhuis, Raadhuisplein 2, 2922 AD Krimpen aan den IJssel.
 • De Tuyter, Nachtegaalstraat 8, 2922 VL Krimpen aan den IJssel.
 • AH de Block, Raadhuisplein 58 A, 2922 AH Krimpen aan den IJssel.
 • Jumbo, De Korf 8B, 2924 AH Krimpen aan den IJssel.
 • Jumbo, De Olm 8, 2925 CJ Krimpen aan den IJssel

Afvalpas

Voor het openen van een ondergrondse container, PMD-container en GFT-container heeft u een afvalpas nodig. Ook heeft u met uw afvalpas toegang tot het Grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11. Bent u uw afvalpas kwijt? Dan kunt een nieuwe afvalpas aanvragen. Deze nieuwe pas kost € 25,- en kunt u hier aanvragen. Daar kunt u kiezen om de pas digitaal aan te vragen of om een afspraak te maken om de afvalpas via het Publiekscentrum aan te vragen en te betalen. Als de nieuwe pas is aangevraagd en betaald, dan stuurt Cyclus de afvalpas naar uw huisadres.

Afvalpassen horen bij het huisadres. Als u verhuist, dan laat u de afvalpas achter voor de nieuwe bewoners. Als de vorige bewoners de pas niet hebben achtergelaten, dan kunt u deze hier aanvragen. Bij nieuwbouwwoningen verstrekken we eenmalig gratis de afvalpas.

Uitleg kosten afvalpas

De gemeente Krimpen aan den IJssel was één van de laatste gemeenten waar de afvalpas nog gratis verstrekt werd. De kosten hiervoor werden gedekt door de afvalstoffenheffing. Dit hield in dat iedereen aan een verloren afvalpas meebetaalde. De gemeente heeft besloten dat dit veranderd moet worden. Er is daarom gekozen om verloren passen door de eigenaar/eigenaresse zelf te laten betalen.

Een defecte pas wordt wel gratis vervangen, omdat de chip na verloop van tijd onleesbaar kan worden. In dit geval kunt u contact opnemen met het Krimpens Contact Centrum en levert u uw oude pas in.

LET OP: doorgeknipte of gescheurde passen of passen waar een gat in gemaakt is, worden niet gratis vervangen.

De prijs van de nieuwe afvalpas is als volgt opgebouwd:

 • aanschafkosten
 • het inlezen van de pas
 • het inlezen van het passysteem van de container
 • administratiekosten
 • verzendkosten
 • personeelskosten
 • het blokkeren van de oude pas en deze verwijderen uit systeem

Klacht?

Heeft u klachten en/of opmerkingen betreffende uw afval, dan kunt u contact opnemen met Cyclus. Dit kan via telefoonnummer (0182) 54 75 00, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Ook is dit mogelijk via de mail, info@cyclusnv.nl.