Centrum voor jeugd en gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in het gezondheidscentrum is een plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Het CJG voert  het preventieve gezondheidsonderzoek (PGO) en het Rijksvaccinatieprogramma uit. Tijdens het PGO volgen zij de ontwikkeling en groei van uw kind, vanaf ongeveer 10 dagen na de geboorte tot de derde klas van de middelbare school. Het Rijksvaccinatieprogramma zorgt voor de nodige inentingen bij baby’s en kinderen.

In het CJG werken jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, pedagogen, gezinscoaches, schoolmaatschappelijk werkers en andere professionals samen om gezond en veilig opvoeden en opgroeien mogelijk te maken. Positief opvoeden is het uitgangspunt. Dat doet het CJG samen met de ouder of verzorger. Heeft u vragen over huilende kinderen? Gezond eten en bewegen? Heeft uw kind ondersteuning nodig in weerbaarheid? Of wilt u advies over of ondersteuning bij meer complexe situaties in uw gezin? Bij het CJG bent u aan het goede adres.

Door krachten te bundelen bereik je meer vindt het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het CJG maakt onderdeel uit van de KrimpenWijzer. Samen met meerdere professionals zijn zij er om u te ondersteunen. U kunt er terecht met al uw vragen over welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien en alles wat hiermee samenhangt.

Meer informatie

U kunt iedere werkdag bij CJG terecht in het gezondheidscentrum. Meer informatie vindt u ook online op https://centrumvoorjeugdengezin.nl/krimpen-aan-den-ijssel of https://www.krimpenwijzer.nl/domeinen/opgroeien

Afbeeldingen