Burgernet

De gemeente Krimpen aan den IJssel en de politie werken continu samen aan veiligheid. Ook u kunt hier een steentje aan bijdragen door mee te doen met Burgernet. Iedereen die woont, werkt of recreëert in Krimpen kan vanaf nu vanuit huis, op straat of vanaf de werkplek de ogen en oren van de politie zijn. U ontvangt een informatiebericht op uw telefoon, u belt met 0800 – 00 11 als u daar iets van weet en vervolgens kan de politie actie ondernemen.

Met Burgernet hebben de politie en gemeente samen met u een netwerk om verdachten, voertuigen of vermiste personen gericht en snel op te sporen. De inzet van Burgernet gebeurt bij dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Bijvoorbeeld in het geval van diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, tasjesroof of geweld. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. In gemiddeld 1 op de 10 Burgernetacties wordt de gezochte persoon gevonden dankzij een Burgernetdeelnemer. Samen werken we aan veiligheid!

Hoe meld ik me aan voor Burgernet?

Op www.burgernet.nl meldt u zich aan. U kunt hierbij aangeven of u de oproepen van Burgernet bij voorkeur via spraak- en/of sms-bericht wilt ontvangen. Aanmelden kan alleen als u nummerherkenning heeft op uw mobiele of vaste telefoon. Ook kunt u, na uw aanmelding, online inloggen en uw persoonlijke gegevens aanpassen. Zo kunt u aangeven dat u op bepaalde tijden niet beschikbaar bent voor acties, omdat u bijvoorbeeld op vakantie bent of ’s nachts niet gebeld wilt worden.

Burgernet in 6 stappen

  • De meldkamer van de politie ontvangt een melding. De politie wordt op de melding afgestuurd.
  • Bij een duidelijk signalement schakelt de meldkamer van de politie tegelijkertijd Burgernet in.
  • U ontvangt een sms of een ingesproken bericht op uw (mobiele) telefoon.
  • U kijkt of u de omschreven persoon of het voertuig ziet. Als u iets ziet, belt u via het nummer van Burgernet (0800 – 00 11) naar de meldkamer van de politie.
  • Aan de hand van de door u of andere Burgernetdeelnemers gemelde informatie kan de politie gericht en snel in actie komen.
  • Na afloop van de Burgernetactie ontvangt u een bericht dat de actie voorbij is en wat het resultaat is.