Begraafplaatsen in Krimpen

In Krimpen aan den IJssel vindt u drie begraafplaatsen: de Oude begraafplaats, begraafplaats IJsseldijk en begraafplaats Waalhoven. De Oude begraafplaats, tussen IJsseldijk 357 en 361, wordt niet meer gebruikt.

Begraafplaats IJsseldijk

Begraafplaats IJsseldijk (IJsseldijk 144) bestaat uit twee herkenbare gedeelten. Het oude gedeelte net na de ingang en een nieuwer gedeelte dat in het begin van de vorige eeuw is aangelegd. Op dit moment vinden er op begraafplaats IJsseldijk alleen nog maar bijzettingen plaats en worden er geen nieuwe graven meer uitgegeven. Wel worden er nog urnengraven uitgegeven.

Op de begraafplaats staat een eenvoudige, kleine aula. Ook vindt u op deze begraafplaats het herdenkingsmonument ter herinnering aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en het graf van de militairen uit Krimpen aan den IJssel die in deze oorlog zijn omgekomen.

Begraafplaats Waalhoven

Begraafplaats Waalhoven (Tiendweg 47, Krimpen aan den IJssel) is sinds 1983 in gebruik. In 2008 is de begraafplaats flink uitgebreid en vernieuwd.

Op de begraafplaats Waalhoven vindt u algemene graven, particuliere graven en kindergraven. Ook zijn er urnengraven en plaatsen waar as verstrooid kan worden. Waalhoven heeft een mooi afscheidscentrum met 100 zitplaatsen, waar plechtigheden en condoleances worden gehouden.

Openingstijden begraafplaatsen

De openingstijden van beide begraafplaatsen zijn van zonsopkomst tot zonsondergang.