Doe mee aan de laatste week van de Krimpense Klimaatweken

31 oktober 2020

Half oktober zijn de Krimpense Klimaatweken gestart. Vier weken lang zijn er in Krimpen voor jong en oud allerlei duurzame activiteiten georganiseerd. Kom in beweging én zet een extra stap voor het klimaat.

Kom naar de online informatieavond over isoleren

Op maandag 2 november om 20.00 uur bent u welkom op de online informatieavond over isoleren. Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te (laten) isoleren. Hierdoor blijft de woning koel in de zomer en warm in de winter. Daardoor woont u prettiger en gebruikt u minder energie. Zo helpt u het klimaat en kunt u tot honderden euro’s per jaar op uw energierekening besparen. Wat voor mogelijkheden u heeft om uw huis te isoleren hoort u tijdens deze avond . Ook krijgt u meer informatie over de inkoopactie isolatie. We organiseren dit samen met ons energieloket de WoonWijzerWinkel.

Wilt u de informatiebijeenkomst bijwonen?

Op www.krimpenaandenijssel.nl/webinarisoleren meldt u zich aan. U vult uw naam en e-mailadres in en klikt u op de blauwe knop met ‘Verzenden’. Na de aanmelding ontvangt u op 2 november een e-mail met een link naar de online informatieavond.

ZIN-wandeling over het maken van gezonde keuzes

Even liever niet achter een beeldscherm kruipen? Op 3 november is er weer een ZIN-wandeling van ‘Zin in groen’. Denk tijdens uw wandeling na over wat voor gezonde keuzes u kunt maken. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen dus vergeet u niet aan te melden. Kijk hiervoor op www.krimpenaandenijssel.nl/klimaatweken.

Maak de kleurplaat af

De kleurwedstrijd voor Krimpense kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 was de start van de Krimpense Klimaatweken. De eerste kleurplaten zijn al ingeleverd. Vergeet niet de kleurplaat af te maken en uiterlijk 7 november in te leveren bij de Tuyter. Per groep kiezen we een winnaar die een mooi prijs krijgt.

Doe mee aan de Crazy 88

De Crazy 88 kan nog tot 7 november gedaan worden. Stap op de fiets met vrienden en verdien zo veel mogelijk punten. Maak van zoveel mogelijk opdrachten een foto. Sta onder de paraplu van het standbeeld Alice in Krimpenland en maak een foto van een laadpaal. Of zoek de vlag van Krimpen aan den IJssel en ga er mee op de foto. De opdrachten zijn te vinden op onze website of af te halen in een handig hoesje bij de Tuyter.