Doe mee aan de activiteiten tijdens de laatste twee weken van de Krimpense Klimaatweken

22 oktober 2020

Op 7 november eindigen de Krimpense Klimaatweken. Dan zijn er vier weken in Krimpen allerlei duurzame activiteiten voor jong en oud georganiseerd. We organiseren activiteiten om inwoners in beweging te krijgen om een extra stap te zetten voor het klimaat. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kunnen een aantal activiteiten niet doorgaan. Er zijn nog genoeg interessante en leuke activiteiten waar u zich voor aan kunt melden. U kunt nog meedoen aan een aantal activiteiten.

Webinars over het vergroenen van uw tuin en het isoleren van uw woning

Op 26 oktober organiseren we een webinar waarin Jaap Graveland u vertelt hoe u uw eigen tuin kunt vergroenen. Ook hoort u meer over natuur-inclusief bouwen en de subsidie voor groene daken of groene gevels. Wat voor mogelijkheden u heeft om uw huis te isoleren, hoort u tijdens het webinar isoleren op 2 november. Ook krijgt u meer informatie over de inkoopactie isolatie. Dit webinar organiseren we samen met ons energieloket de WoonWijzerWinkel.

ZIN-wandeling over het maken van gezonde keuzes

Even liever niet achter een beeldscherm kruipen? Op 3 november is er weer een ZIN-wandeling van ‘Zin in groen’. Denk tijdens uw wandeling na over wat voor gezonde keuzes u kunt maken. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen dus vergeet u niet aan te melden.

Maak de kleurplaat af of doe mee aan de Crazy 88

De kleurwedstrijd voor Krimpense kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 was de start van de Krimpense Klimaatweken. De eerste kleurplaten zijn al ingeleverd. Vergeet niet de kleurplaat af te maken en uiterlijk 7 november in te leveren bij De Tuyter. Per groep kiezen we een winnaar die een mooi prijs krijgt.

Doe mee aan de Crazy 88

Tot 7 november kunnen de foto’s voor de Crazy 88 ingeleverd worden bij De Tuyter. Stap op de fiets en verdien zo veel mogelijk punten. Maak van zoveel mogelijk opdrachten een foto. Sta onder de paraplu van het standbeeld Alice in Krimpenland en maak een foto van een laadpaal. Of zoek de vlag van Krimpen aan den IJssel en ga er mee op de foto. De opdrachten zijn te vinden op onze website of af te halen in een handig hoesje bij De Tuyter (zolang de voorraad strekt).

Meld uzelf aan voor de activiteiten

Kijk voor de actuele informatie over de Krimpense activiteiten op www.krimpenaandenijssel.nl/klimaatweken. Ook vindt u op deze pagina’s de links waarmee u zich aanmeldt voor de activiteiten. We houden rekening met de RIVM-richtlijnen.