Deze week warmtefoto’s in Kortland-Noord

6 februari 2023 Voorbeeld van een warmtefoto.

Deze week worden er ’s nachts warmtefoto’s gemaakt in Kortland-Noord. Het bedrijf Warmtescan maakt foto’s van koopwoningen in deze wijk. Gestapelde woningen uitgezonderd. Het maken van de warmtefoto’s gebeurt in opdracht van de gemeente. Alle bewoners die een warmtefoto van hun huis krijgen, hebben een brief gehad.

Dit kunt u met een warmtefoto

Uit veel woningen lekt warmte weg. Bijvoorbeeld door de muur, de ramen of het dak. Op een warmtefoto is dat goed te zien. Dat maakt een warmtefoto een goed startpunt om uw huis te verduurzamen. U ziet precies wat slim is om als eerste aan te pakken. Bewoners krijgen de warmtefoto van hun huis uiterlijk 30 april per post.

Laat deze week de rolluiken open

Heeft u rolluiken voor uw ramen? Laat die dan het liefst open deze week. Dan kan het warmteverlies bij uw ramen zo goed mogelijk in beeld worden gebracht.

Goed om te weten over een warmtefoto

  • De warmtefoto wordt gemaakt met een infraroodcamera. Die ziet alleen temperatuur van de buitenkant van een woning. En kan niet door ramen of muren heen kijken.
  • Er wordt alleen een foto gemaakt als de gevel vanaf de openbare weg te zien is.
  • De foto is alleen gekoppeld aan het adres. We weten niet van wie de woning is.
  • We delen de gegevens nooit met commerciĆ«le partijen.

Meer weten? Warmtescan beantwoordt veelgestelde vragen.

Heeft u al een warmtefoto gekregen?

Kortland-Noord is de laatste wijk in Krimpen waar warmtefoto’s gemaakt worden. Zo hebben straks heel veel Krimpenaren inzicht in de warmtelekken van hun woning.

Heeft u eerder een warmtefoto gehad? Daar kunt u nog steeds mee aan de slag. Op de foto ziet u op welke plekken u uw huis nog verder kunt isoleren. We helpen u graag verder met de volgende stap. Daarom organiseren we dit jaar 2 inkoopacties: voor isolatie en voor hybride warmtepompen.

Wilt u deze acties niet missen? Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Krimpen Duurzaam en blijf op de hoogte.