De vlag wappert op Global Goals Day

23 september 2022 Wethouder Wubbo Tempel hijst de Global Goals-vlag met leerlingen van Het Mozaïek.

Leerlingen uit groep 6 van basisschool Het Mozaïek hesen vandaag de Global Goals-vlag. Samen met wethouder Wubbo Tempel van Duurzaamheid, omdat het Global Goals Day is. Ze gingen in gesprek over deze duurzame doelen. En kwamen meteen in actie om één van de doelen een beetje dichterbij te brengen.

Dit zijn de Global Goals

De Global Goals zijn 17 duurzame doelen die we wereldwijd in 2030 willen halen. Van honger de wereld uit helpen tot goed onderwijs voor iedereen. Alle landen die lid zijn van de Verenigde Naties spraken deze doelen samen af. Maar niet alleen landen kunnen helpen ze te halen. Als Global Goals-gemeente werkt ook Krimpen mee. En eigenlijk kan iedereen helpen. Want voor ook voor zulke grote doelen telt elke stap: groot of klein.

Pindaslingers rijgen voor de vogels

De leerlingen kwamen in het raadhuis in actie voor doel 15: zorgen voor het leven op het land. Fanatiek maakten ze pindaslingers voor de vogels. Die deelden ze uit aan enthousiaste bezoekers van winkelcentrum Crimpenhof. Zo hangen de tuinen en balkons in Krimpen straks vol vogelvoer.

Win €750 voor uw Global Goals-plan

Heeft u ook een idee om in Krimpen bij te dragen aan één van de Global Goals? Stuur voor 1 november uw plan in en maak kans op €750 om het uit te voeren. Alle inwoners kunnen meedoen met de Global Goals-wedstrijd. Maar ook scholen, kerken, bedrijven of andere organisaties mogen een plan insturen.