De Tegeltaxi haalt gewipte tegels gratis op

11 mei 2022 Foto van de Tegeltaxi

Legt u een geveltuin aan of maakt u uw eigen tuin groener? En kunt u de tegels zelf niet gebruiken? Dan biedt de gemeente een oplossing: de Tegeltaxi. De gratis ophaalservice voor gewipte tegels. In Krimpen aan den IJssel rijdt de Tegeltaxi rond om uw gewipte tegels op te halen. Zo komt u op een makkelijke manier van uw tegels af en scoren we bij het NK Tegelwippen. Alle opgehaalde tegels worden automatisch aangemeld.

Wilt u van de ophaalservice gebruikmaken?

Neem dan contact op met Nienke de Ruiter van groenaannemer Verkuil & Moree buitenruimte specialisten via omgevingsmanager@verkuil-moree.nl. Vermeld bij uw aanmelding het aantal tegels, uw naam, adres, telefoonnummer. En stuur een foto van de oude tuin en een bewijsfoto van de nieuwe gewipte tuin met groen mee.

Voorwaarden:

  • U vervangt de verwijderde tegels door groen;
  • U stuurt een bewijsfoto van de nieuwe gewipte (gevel)tuin mee bij UW aanmelding;
  • De gewipte tegels zijn niet groter dan 50×50 cm;
  • U laat minimaal 10 en maximaal 40 tegels ophalen (uitsluitend tegels en klinkers);
  • U woont in Krimpen aan den IJssel.

Heeft u een afspraak gemaakt?

Zet de tegels de avond vóór de ophaaldag op de plaats die u aan ons doorgeeft. Bij voorkeur op de hoek van de straat. Niet op het gras, onder een boom of lantaarnpaal, want dan kan de grijper van de Tegeltaxi er niet bij. Uw tegels worden hergebruikt of gerecycled in uw gemeente.

Heb je de Tegeltaxi niet nodig, maar wil je wel meedoen met het NK Tegelwippen of wil je meer weten over deze actie? Kijk dan op www.nktegelwippen.nl