De Tegeltaxi gaat weer rijden

7 september 2022

Op dinsdag 13 september komt de Tegeltaxi gratis uw gewipte tegels ophalen. Er is nog plek, maar vol is vol. Meld u daarom snel aan en laat uw tegels thuis ophalen.

Ga voor groen met de Tegeltaxi

Groene tuinen zijn belangrijk voor Krimpen aan den IJssel. Groen zorgt voor koelte. En het zorgt ook dat bij heftige regen het water makkelijker wegstroomt. Zo ontstaat er minder snel wateroverlast. Vervangt u tegels in uw tuin door groen? Dan laat de gemeente u niet met de tegels zitten. De Tegeltaxi haalt ze gratis bij u thuis op.

Meld uw tegels aan

Op dinsdag 13 september rijdt de Tegeltaxi weer door Krimpen aan den IJssel. Aanmelden kan tot en met 11 september. Wilt u de ophaaldienst gebruiken? Mail dan naar Verkuil & Moree buitenruimte specialisten via omgevingsmanager@verkuil-moree.nl.

Zet in uw mail:

  • uw naam;
  • uw adres;
  • uw telefoonnummer;
  • het aantal tegels (maximaal 40);
  • een foto van hoe de tuin was en een bewijsfoto van uw tuin nu, met groen.

Na uw aanmelding neemt de Verkuil en Moree contact met u op.

Afspraak gemaakt?

Heeft u een afspraak gemaakt? Zet de tegels de avond vóór de ophaaldag op de plaats die u aan de Tegeltaxi doorgeeft. Het liefst op de hoek van de straat. Niet op het gras, onder een boom of lantaarnpaal. Want dan kan de grijper van de Tegeltaxi er niet bij. Uw tegels worden opnieuw gebruikt of gerecycled in de gemeente.

De Tegeltaxi gemist?

De Tegeltaxi rijdt nog tot en met oktober. Neem dus ook na 13 september zeker contact op om tegels aan te melden. Dan kunnen uw gewipte tegels mee met de volgende ronde van de Tegeltaxi in Krimpen aan den IJssel.