Cyber Agents uit Krimpen aan den IJssel gehuldigd

23 april 2021

Donderdag 22 april was een bijzondere dag voor drie kinderen uit Krimpen aan den IJssel. De Krimpense spelers SchilieBilly, Wolviusje123 en GGIsOnFire zijn officieel gehuldigd als Cyber Agents. Burgemeester Martijn Vroom en de wijkagente gingen bij de jonge Cyber Agents thuis langs om hen in het zonnetje te zetten. De winnaars ontvingen een certificaat en een leuk prijzenpakketje van Hackshield, de gemeente en hoofdsponsor Rabobank.

HackShield: de game die kinderen alles leert over cyberveiligheid 

De afgelopen weken werden de kinderen via de game HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. De politie en burgemeesters van beide gemeenten zijn dan ook erg blij met deze Cyber Agents. Burgemeester Vroom: “Cybercriminaliteit is een steeds groter probleem. Als portefeuillehouder Cybercrime binnen onze politie-regio Rotterdam ben ik blij dat jonge Krimpenaren zo enthousiast zijn. Dan is het natuurlijk ook heel leuk dat ik de winnaars vandaag, samen met onze wijkagente, in het zonnetje heb kunnen zetten.”

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

Ook na de huldiging blijven we zoeken naar Cyber Agents. Aspirant Cyber Agents kunnen zich aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, hoe veiliger de gemeente. Rond juni vindt de volgende huldiging in Krimpen aan den IJssel plaats.

Ook de huidige Cyber Agents kunnen blijven doorspelen. HackShield wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe Quests en andere uitdagingen. Daarnaast maken de beste Cyber Agents kans op een wel heel bijzondere prijs: een meet & greet met een bekende viervoeter van de politie.