College van B&W op werkbezoek bij Tiendhove

9 februari 2023 Foto van Martijn Vroom, de rest van het college en een medewerker van Lelie Zorggroep.

Het college van B&W heeft een bezoek gebracht aan Lelie Zorggroep, locatie Tiendhove. Dit deed het college samen met het college van Capelle aan den IJssel. Vanuit het samenwerkingsverband Capelle en Krimpen Verbonden bezochten de colleges van beide gemeenten de zorggroep.

Een inspirerend werkbezoek

Het werkbezoek liet zien dat de Lelie Zorggroep een goede organisatie is waarbij liefde en aandacht 100% centraal staan. Ook bleek dat de colleges en besturen van de betrokken organisaties gezamenlijk hun schouders zetten onder ‘zorg voor morgen – omzien naar elkaar’. Hiermee houden we welzijn, zorg en wonen ook in de toekomst voor iedereen van goede kwaliteit.

Vergrijzing vraagt om nauwkeurige samenwerking

Door de vergrijzing neemt het aantal inwoners in Krimpen en Capelle van 65 jaar en ouder toe. Nu is nog 1 op de 5 inwoners boven de 65. In 2040 is dat 1 op de 4. Daarom is een goede en sterke samenwerking tussen verschillende partijen nodig. Ook omdat ouderen tegenwoordig langer zelfstandig leven en wonen. Het is belangrijk om een gezonde leefstijl van de ouderen aan te moedigen en te steunen. Hierdoor blijven zij langer fit en wordt de vraag naar zorg zo klein mogelijk.

Voorbeelden uit de praktijk zorgen voor betere afstemming

Het werkbezoek liet opnieuw zien hoe belangrijk het is dat behandeling aansluit op de persoonlijke situatie van bewoners. De ondersteuning aan onze inwoners wordt steeds beter. En wordt meer op elkaar afgestemd. Mede dankzij het delen van deze mooie en goede voorbeelden. Zo kunnen de organisaties binnen deze samenwerking van elkaar leren.

Samen zorgen voor morgen

13 partijen sloegen de handen in 1. Zij tekenden op 23 november 2022 een convenant. Om zo ook in de toekomst goede kwaliteit zorg te bieden.

De volgende organisaties zitten in Capelle en Krimpen Verbonden:

 1. Gemeente Capelle aan den IJssel
 2. Gemeente Krimpen aan den IJssel
 3. Stichting Welzijn Capelle
 4. Stichting ContourdeTwern
 5. Stichting IJsselland Ziekenhuis
 6. Stichting Zorgbeheer De Zellingen
 7. Stichting Lelie Zorggroep
 8. Hervormde Stichting Bejaardenzorg Capelle aan den IJssel
 9. Stichting Capelse Huisartsen
 10. Zorggroep Krimpen
 11. Stichting Cedrah
 12. Stichting Humanitas
 13. Stichting Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels