Burgemeester sluit bedrijfspand vanwege hennepkwekerij

27 januari 2022

Op 15 november 2021 heeft de politie in een bedrijfspand aan de Griendstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 30 hennepmoederplanten en meer dan 800 hennepstekken. De kwekerij is nog dezelfde dag ontmanteld. De burgemeester heeft vervolgens de verhuurder van het bedrijfspand geïnformeerd over de bevindingen van de politie. Hij heeft sluiting aangekondigd bij de verhuurder. De burgemeester heeft het bedrijfspand vervolgens gesloten.

Burgemeester Vroom: “Wederom is door een gezamenlijk optreden van politie en gemeente de hennepteelt in dit bedrijfspand beëindigd. Voor het kweken en handelen in drugs is er geen ruimte in Krimpen aan den IJssel. Met elkaar blijven we de drugsoverlast aanpakken. Iedereen moet fijn en veilig kunnen wonen en werken in Krimpen aan den IJssel. Met de sluiting van dit bedrijfspand laten wij de omgeving zien dat we de drugsproblematiek zeer serieus nemen. Ik roep onze inwoners en ondernemers op om verdachte situaties in de buurt altijd te melden, want alleen samen maken we hier een eind aan.”

Sluiting van woning of bedrijfspand en beëindiging huur

De burgemeester kan al bij een geringe hoeveelheid drugs in een woning of bedrijfspand een pand sluiten voor een periode van tenminste 3 maanden. Een verhuurder kan vervolgens zonder dat de rechter er aan te pas hoeft te komen, de huurovereenkomst ontbinden. Daarnaast heeft een verhuurder zelf de bevoegdheid om de huur te beëindigen vanwege slecht huurderschap.

Verdachte situaties melden!

Politie, gemeente en woningcorporaties delen informatie met elkaar, maar ze kunnen onmogelijk al die informatie zelf verzamelen. Daarom is het belangrijk dat u daarbij helpt en overlastgevende en verdachte situaties meldt!  U kunt dit melden via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij uw wijkagent. Liever anoniem een melding doen? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000.