Burgemeester Martijn Vroom wil banden herstellen met inwoners

23 juli 2019

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 2 april heeft burgemeester Martijn Vroom zijn excuses aangeboden voor het plaatsen van zijn Facebookbericht op 23 maart. Burgemeester Martijn Vroom legde de volgende verklaring af:”Vorige week was Krimpen aan den IJssel in het nieuws. Dat kwam omdat ik zaterdag 23 maart een bericht op Facebook had gezegd. Over dit bericht barstte een storm van kritiek los. ik had het betreffende bericht niet moeten plaatsen. de door mij gekozen vorm was confronterend en roept nare gevoelens op. Ik heb spijt van zowel de vorm als de inhoud.”

Motie

Tijdens deze vergadering heeft de raad een motie aangenomen. De raad spreekt haar teleurstelling en treurnis uit over de handelwijze van de burgemeester en het negatieve effect op het vertrouwen in het openbaar bestuur. De raad roept de burgemeester op om al datgene te doen dat in zijn vermogen ligt om het geschonden vertrouwen te herstellen als verbindende schakel en bruggenbouwer voor alle leden van de Krimpense gemeenschap. De burgemeester heeft aangegeven deze motie te gaan uitvoeren.

Dorpsgesprekken

Om de banden te herstellen met de inwoners, worden op korte termijn dorpsgesprekken georganiseerd. Niet alleen in het raadhuis, maar ook op andere locaties in Krimpen. Burgemeester Martijn Vroom wil graag in gesprek met de inwoners om naar hen te luisteren en van gedachten te wisselen. Wilt u deelnemen aan een dorpsgesprek met de burgemeester? De burgemeester stelt dat zeer op prijs. U kunt zich daarvoor alvast aanmelden via het e-mailadres collegesecretariaat@krimpenaandenijssel.nl.