Burgemeester Martijn Vroom reikt Guldemont-oorkonde 2019 uit aan de heer A. Bouw

9 januari 2020

Op maandag 6 januari 2020 heeft burgemeester Martijn Vroom tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de Krimpenaar van het jaar bekendgemaakt. De heer A. Bouw is uitgeroepen tot ‘Krimpenaar van het jaar 2019’. De heer Bouw krijgt de Guldemont-oorkonde 2019 voor zijn maatschappelijke inzet in Krimpen aan den IJssel.

Krimpenaar van het jaar 2019

Burgemeester Martijn Vroom: “De heer Bouw verdient de titel Krimpenaar van het jaar omdat hij zich jarenlang verdienstelijk maakt voor de Krimpense samenleving. Via zijn bedrijf steunt de heer Bouw met geld en energie goede doelen, zoals Cliniclowns, Cruyff foundation, Vrienden van Sophia Kinderziekenhuis en Spieren voor Spieren. Ook is de heer Bouw jarenlang lid geweest van Rotary Krimpenerwaard en fungeerde hij daar vaak als aanjager van acties voor goede doelen. Nadat hij gestopt is bij de rotary, is hij samen met andere initiatiefnemers Stichting ‘De Vrienden van …’ begonnen. De stichting bestaat uit een groep vrienden die zich inzetten voor anderen, zowel financieel als met spullen. De stichting werkt samen met Stichting Blije Gift.

Ook zet de heer Bouw zich in voor Stichting Fair Chance, waarbij hij veel doet voor arme kinderen in Krimpen aan den IJssel. Daarnaast is de heer Bouw het particuliere initiatief Stichting Grote Vriend gestart in 2012. Hiermee stelt hij meerdere vakantiewoningen belangeloos ter beschikking aan gezinnen die het minder hebben of die door omstandigheden niet op vakantie kunnen.

De nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Martijn Vroom is hier terug te lezen.