Breng uw stem uit tijdens de Provinciale staten- en waterschapsverkiezingen 2023

6 februari 2023 Illustratie van de plattegrond waar alle stembureaus op te zien zijn.

Op woensdag 15 maart zijn de gecombineerde verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Als inwoner van gemeente Krimpen aan den IJssel kunt u 2 keer stemmen.

Uw stem is belangrijk!

Op 15 maart kunt u 2 keer stemmen. U stemt voor het bestuur van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en voor de leden van de Provinciale Staten. Benieuwd wat de waterschappen en provinciale staten doen voor u en uw omgeving? Kijk dan op www.krimpenaandenijssel.nl/verkiezingen.

De stempas ontvangt u in uw brievenbus

Iedereen die mag stemmen ontvangt begin maart zijn stempas. Neem naast de stempas ook een identiteitsbewijs mee, zoals uw paspoort, identiteitskaart, verblijfsvergunning of rijbewijs. Dit identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Waar kunt u stemmen?

Op de plattegrond vindt u een overzicht van de stemlokalen. Deze zijn op 15 maart 2023 geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mensen met een beperking en zijn voorzien van een loep met verlichting. Op het raadhuis liggen in aanloop naar de verkiezingen kandidatenlijsten in braille. Er komen gesproken kandidatenlijsten beschikbaar via www.krimpenaandenijssel.nl/verkiezingen.

Wilt u meer informatie?

Op www.krimpenaandenijssel.nl/verkiezingen vindt u alle informatie over de verkiezingen.