Breng vandaag uw stem uit tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

14 maart 2023 Afbeelding ter illustratie van een aanduidingsbord voor de verkiezingen.

Vandaag, woensdag 15 maart, zijn de gecombineerde verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Als inwoner van gemeente Krimpen aan den IJssel kunt u 2 keer stemmen.

Uw stem is belangrijk!

Vandaag kunt u 2 keer stemmen. U stemt voor het bestuur van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en voor de leden van de Provinciale Staten. Benieuwd wat de waterschappen en provinciale staten doen voor u en uw omgeving? Bekijk dan onze website: www.krimpenaandenijssel.nl/verkiezingen.

Vergeet uw stempas en identiteitsbewijs niet

Iedereen die mag stemmen heeft zijn stempas inmiddels ontvangen. Neem naast de stempas ook een identiteitsbewijs mee, zoals uw paspoort, identiteitskaart, verblijfsvergunning of rijbewijs. Dit identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Kunt u zelf geen stem uitbrengen?

Als u op de dag van de stemming niet zelf kunt stemmen, mag u iemand anders voor u laten stemmen. Vul hiervoor de machtiging op de achterkant van de stempas in.

Geef de gemachtigde naast de volmacht ook een kopie van uw identiteitsbewijs mee. De persoon die voor u stemt moet tegelijk zijn eigen stem uitbrengen. Een gemachtigde mag niet meer dan twee volmachten aannemen.

Wilt u meer informatie?

Op www.krimpenaandenijssel.nl/verkiezingen vindt u alle informatie over de verkiezingen.