Brand in het Onderdak

25 februari 2020

Aan de Groenendaal in Krimpen aan den IJssel is rond 11.00 uur brand uitgebroken in het Onderdak (een voormalig schoolgebouw). Het leegstaande gebouw was al deels gesloopt.

Updates

13.19 uur
De brand is nagenoeg uit. Brandweer is bezig met laatste bluswerk en er zullen nog sloopwerkzaamheden plaatsvinden om verder instortingsgevaar te voorkomen.

12.30 uur
Bij aanvang van de sloopwerkzaamheden is al onderzocht of er sprake was van asbest in het pand. Dat bleek gelukkig niet het geval, waardoor de hulpdiensten daar ook geen rekening mee hoeven te houden. In het pand zat wel asbest, maar dit is bij eerdere aanvang sloopwerkzaamheden al professioneel verwijderd. Daarom is geen sprake van asbest bij het uitbreken van de brand van vandaag.

11.56 uur
Brandweer heeft zojuist het sein brand meester gegeven. Wel is er nog sprake van rook die overlast kan veroorzaken.

11.46 uur
Brandweer heeft voldoende materieel ter plaatse. Brand blijft beperkt tot het schoolgebouw.

11.40 uur
Er is zojuist een NL-Alert verstuurd met de volgende tekst: Brand met veel rook oud-schoolgebouw Groenendaal Krimpen ad IJssel. Als u last van rook heeft: ga naar binnen, sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Dit bericht is bedoeld voor een deel van de gemeente Krimpen.

11.30 uur
Rook trekt laag over de Nieuwe Tiendweg. Blijft uit de rook, sluit ramen, deuren en mechanische ventilatie. Houd de weg vrij voor hulpdiensten.

11.25 uur
Brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 i.v.m. rookontwikkeling.

11.15 uur
Geef hulpdiensten de ruimte, kom niet naar het incident.

10.59 uur
De brandweer zet extra blusvoertuigen in en een groot watertransport om genoeg water aan te kunnen voeren. Heb je last van de rook? Schakel dan ventilatiesystemen uit en sluit ramen en deuren. Blijf uit de rook.
 
Kijk voor meer informatie over dit incident op RijnmondVeilig.nl