Bouw OBS de Groeiplaneet, sportzaal de Populier en KindeRdam officieel gestart

11 januari 2023 Foto van wethouder Wubbo Tempel en leden van de stuurgroep die gezamenlijk de een heipaal slaan.

Woensdag 11 januari is de eerste paal van OBS de Groeiplaneet, Sportzaal de Populier en KindeRdam geheid. Dit deed wethouder Wubbo Tempel samen met de leden van de stuurgroep. Hiermee is de start van het nieuwbouwproject na 2 jaar lang intensief samenwerken begonnen. Dit vierden we feestelijk met alle betrokken partijen: Blick op Onderwijs, Synerkri, KindeRdam en gemeente Krimpen aan den IJssel.

Leden van stuurgroep en wethouder Tempel sloegen samen de eerste heipaal

De leden van de stuurgroep sloegen onder leiding van de wethouder de eerste heipaal. Ook stonden zij stil bij het samenwerkingstraject van de afgelopen jaren en de jaren die nog komen. Wethouder Tempel: ‘’Heel fijn dat we nu de echte eerste stap in ons Integraal Huisvestingsplan gaan zetten. En dat het gelijk zo’n prachtig gebouw wordt!’’

Nieuwe sportzaal na zomer 2023 in gebruik

We bouwen de nieuwe sportzaal naast de huidige sportzaal aan de Populierenlaan. Deze nemen we na de zomervakantie van 2023 in gebruik. Na het afronden van de nieuwe sportaccommodatie, begint de sloop van de huidige sportzaal. Naast de nieuwe accommodatie realiseren we het pand voor OBS de Groeiplaneet en KindeRdam.

Er staat nog meer nieuwbouw op de planning

De realisatie van het nieuwbouwproject OBS de Groeiplaneet en sportzaal de Populier is de eerste in een reeks aan nieuwe schoolgebouwen en binnensportaccommodaties. Deze realiseren we in de komende jaren. De komende 5 jaar vinden nieuwbouwprojecten plaats van 4 andere scholen en 3 binnensportaccommodaties. De planning hiervan is te vinden in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van gemeente Krimpen aan den IJssel.

 

Op de foto ziet u wethouder Wubbo Tempel en directeur Ellen van de Brand van de Groeiplaneet de heimachine bedienen.