Blijf op de hoogte van uw buurt met de OmgevingsAlert app

2 februari 2023 Foto van een telefoon met op het scherm de OmgevingsAlert app. Je ziet een mapje van een plaats.

Wilt u als inwoner van Krimpen tijdig en gemakkelijk informeren over vergunningaanvragen, -verleningen, verkeersbesluiten en andere gemeentelijke bekendmakingen in de buurt? Bijvoorbeeld dat uw buurman een dakkapel gaat plaatsen? Of dat er verkeersmaatregelen worden genomen in uw straat? Dat er bomen in het park worden gekapt? Of dat het café op de hoek gaat uitbreiden? Dan is de OmgevingsAlert app de oplossing voor u!

Download nu de app

U kunt via deze app goed op de hoogte zijn over aangevraagde en verleende vergunningen. Ook bestemmingsplanwijzigingen en andere belangrijke bekendmakingen kunt u hier vinden. De gemeente Krimpen heeft voor een half jaar een proefabonnement afgesloten. Inwoners kunnen de app gratis gebruiken. Is de app een succes en downloaden meer dan 1.400 inwoners de app? Dan verlengt de gemeente het abonnement. Het gebruik van de app blijft voor u als inwoner natuurlijk gratis.

Compleet overzicht over uw buurt

OmgevingsAlert gebruikt de meest actuele gegevens van de verschillende lokale overheden (de gemeente Krimpen, het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland). Met het intypen van uw adres ziet u als gebruiker direct welke vergunningen er bij u in de buurt zijn aangevraagd of worden verleend. U kunt heel eenvoudig uw omgeving aanzetten. Daarna ontvangt u een melding als er iets nieuws in uw gebied speelt.

Stel zelf in wat u op de app wil zien

Ook kunt u op de app verschillende onderdelen van lokale bekendmakingen zien. Van omgevingsvergunningen tot evenementenvergunningen en van bestemmingsplannen tot horecavergunningen. Gebruikers kunnen zelf aanzetten welke onderdelen ze willen zien.

De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows

De OmgevingsAlert app is beschikbaar voor iPhone en iPad (iOS 10 en nieuwer) en Android toestellen (4.4 en nieuwer).  En ook op telefoons, tablets en desktops met Windows 10. U kunt in de app een adres intypen. Daarna ziet u wat er aan vergunningen, meldingen en andere officiële bekendmakingen speelt. En eenmaal ingesteld krijgt u vanzelf een seintje (‘pushbericht’) zodra er een melding bij komt. Óók als de app op dat moment is uitgeschakeld.