Bewonersavond losloopzones

23 juli 2019

De gemeente heeft het voornemen om het Berenklauwenpad/Lepelaarsbospad aan te wijzen als locatie waar honden los mogen lopen. Graag lichten we tijdens een bewonersavond de keuze voor deze losloopzone toe en gaan we met u in gesprek.

Waarom komen er losloopzones?

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat een eigenaar of houder van een hond zijn huisdier niet los mag laten lopen in Krimpen aan den IJssel. Dit mag alleen op de daarvoor aangewezen locaties. In iedere wijk van Krimpen aan den IJssel willen we een of meerdere locaties aanwijzen waar honden los mogen lopen.

Opruimplicht blijft gelden

De losloopzones worden zodanig ingericht dat iedere Krimpenaar deze locatie herkent als losloopzone. Ook in de zone geldt – overeenkomstig met de APV – dat eigenaren of houders van honden de uitwerpselen van hun hond(en) moeten opruimen. In de nabijheid van de losloopzone worden hondenpoepbakken en zakjesdispensers geplaatst, zodat de eigenaar of houder van de hond(en) in de gelegenheid is uitwerpselen op te ruimen en weg te gooien.

Bewonersavond

Graag nodigen we u uit voor een bewonersavond, zodat we de keuze voor de voorgenomen locatie kunnen toelichten. Ook heeft u de mogelijkheid om met ons in gesprek te gaan over de locatie. De bewonersavond vindt plaats op 26 februari 2019 van 18.00 uur tot 20.00 uur in de Wingerd, Populierenlaan 90A.

Mocht u verhinderd zijn, maar wel meer willen weten over de beoogde locatie voor een losloopzone bij u in de buurt, neem u dan contact op met Peter van den Boogert van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 14 0180 of via e-mailadres gemeente@krimpenaandenijssel.nl.