Asielzoekersschip komt in nieuwe jaar

29 november 2021

De verwachting was dat het schip binnenkort zou aanmeren. Wij hebben bericht gekregen dat dit niet gaat gebeuren. Het schip dat het COA voor Krimpen aan den IJssel had geselecteerd, heeft teveel diepgang om direct aan de kade te kunnen liggen. De gevonden oplossingen zouden betekenen dat van begin december tot eind januari het schip zou aanmeren in de Sliksloot.

Geen opvang van asielzoekers op hotelschip tijdens de feestdagen

Tijdens de kerst en de jaarwisseling ligt de haven vol met binnenvaartschepen. Het is in die periode altijd al passen en meten met de binnenvaartschepen, omdat iedereen met de feestdagen in de buurt van familie wil zijn.

Daarom hebben we het COA voorgesteld om het hotelschip na de feestdagen te laten aanmeren. De precieze datum communiceren wij zodra deze bekend is via onze communicatiekanalen. Zodra we meer weten, plaatsen we dit ook op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang. Hier vindt u alle informatie over het asielzoekerschip.

Voor vragen en ideeën rondom de noodopvang kunt u mailen naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl. Heeft u geen internet? Dan kunt u tijdens kantoortijden bellen met ons Krimpens contactcentrum via telefoonnummer 14 0180.