Asielschip keert weer terug naar Sliksloothaven

16 januari 2023 Foto van burgemeester Vroom, wethouder Hugo van der Wal en de burgemeester van gemeente Hellevoetsluis op het asielschip de Alemannia.

Vandaag, maandag 16 januari, keerde het schip Alemannia van de gemeente Hellevoetsluis terug naar onze Krimpense Sliksloothaven. Burgemeester Martijn Vroom en wethouder Hugo van der Wal voeren vanuit Hellevoetsluis met de vluchtelingen op het schip mee. Burgemeester Martijn Vroom: “Wij willen het college van Hellevoetsluis en de inwoners ontzettend bedanken. Het is erg fijn dat zij bereid waren om een maand hun haven te openen voor ‘ons asielschip’. Ook de binnenschippers en omwonenden bedanken wij. Zij maken het ook nu weer mogelijk om het schip een plek te geven in de Sliksloothaven.”

Het schip blijft zeker tot 1 april in de Sliksloothaven

De crisisnoodopvang eindigde in principe per 1 januari 2023. De Veiligheidsregio Rijnmond (VRR) heeft Krimpen aan den IJssel gevraagd of dit verlengd kon worden tot 1 april 2023. Zoals u dagelijks leest en hoort is er een groot tekort aan huisvesting voor vluchtelingen. De asielzoekerscentra zitten overvol en kunnen nieuwe vluchtelingen niet opvangen. Het is daarom mogelijk dat we opnieuw verlengen tot 1 juli 2023.

Heeft u nog vragen over het schip?

Via het e-mailadres noodopvang@krimpenaandenijssel.nl kunnen inwoners al hun vragen stellen. Heeft u geen internet? Dan kunt u tijdens kantoortijden met ons Krimpens contactcentrum bellen via telefoonnummer 14 0180.