Après-ski party is op vrijdag 9 december in De Boog

25 november 2022 Afbeelding ter promotie van de après-ski party op vrijdag 9 december. De afbeelding is gedecoreerd met skiënde en dansende mensen in de sneeuw.

De après-ski party gaat door! Het feest vindt plaats op vrijdagavond 9 december van 22.00 tot 02.00 uur in sportcafé De Boog. Het wordt dus de avond vóór de Winterfair georganiseerd.

In het begin is gedacht aan De Tuyter als plek voor de après-ski party. Dit zou gebeuren op de avond van 10 december tot 02.00 uur. Het feest paste binnen de vergunning van De Tuyter. De toetsing aan de regels duurde langer dan we hadden gedacht. In dit proces is toen niet goed naar Synerkri (de organisator) gecommuniceerd. Wethouder Kirsten Jaarsma (portefeuillehouder): “Het is natuurlijk onwijs moeilijk om in korte tijd zoveel te regelen. Dan gaan er soms zaken niet direct helemaal goed.”

Uiteindelijke uitkomst is beter

Wij zijn met Synerkri blijven praten en zijn erg blij dat wij samen tot deze goede oplossing zijn gekomen. Wethouder Kirsten Jaarsma: “Uiteindelijk zijn wij gelukkig(er) met deze datum en locatie. Én erg blij dat Synerkri het organiseert. We weten inmiddels dat er op 10 december een groot feest is in Ouderkerk aan den IJssel. Hier gaan veel Krimpense jongeren naar toe. Met de nieuwe datum voor de après-ski party op 9 december hebben we geen concurrentie van dit feest. En kunnen de Krimpense jongeren ook op vrijdag volop genieten van leuke muziek.  Bovendien is locatie de Boog voor jongeren zelfs een leuke en meer laagdrempelige locatie dan de Tuyter.”

College wil ook graag meer voor jongeren

De raad heeft eind oktober geld beschikbaar gesteld voor het organiseren van de Winterfair. De voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang en het wordt een mooi feest voor iedereen. Door 3 raadfracties is in de vorm van een amendement gevraagd om iets voor jongeren te doen. Dit amendement heeft de raad niet aangenomen. Wethouder Kirsten Jaarsma: “Toch voelde het college hoe belangrijk het is nog ‘iets’ voor jongeren aan het programma toe te voegen. In korte tijd hebben wij geprobeerd daar invulling aan te geven. We zijn blij dat dit is gelukt en hebben er onwijs veel zin in.”

Ben je 18+ en heb je zin in een leuke party? Koop dan een kaartje door een mail te sturen naar info@synerkri.nl. Een kaartje kost 4,50 euro. Hiervoor krijg je 1 drankje.