Verkiezing van de leden van provinciale staten van Zuid-Holland in kieskring Leiden

14 februari 2023

STEMMEN MET EEN KIEZERSPAS

De burgemeester van Krimpen aan den IJssel maakt bekend dat de kiezer mag stemmen in een willekeurig stembureau in de provincie. Dit geldt voor de Provinciale Statenverkiezing van Zuid-Holland op woensdag 15 maart 2023.

Daarbij gelden de volgende voorwaarden.

     
A. SCHRIFTELIJKE AANVRAAG
  1. Team Verkiezingen stelt gratis aanvraagformulieren voor de kiezerspas beschikbaar om te kunnen stemmen in een willekeurig stembureau.
  2. De kiezer moet het aanvraagformulier (of de stempas als deze al is verstuurd) uiterlijk op 10 maart 2022 om 12.00 uur inleveren. De kiezer levert dit formulier in bij de burgemeester van de gemeente waar hij/zij op maandag 30 januari 2023 als kiezer is geregistreerd.
  3. De aanvrager krijgt geen kiezerspas als hij met een volmacht mag stemmen.
  4. Als het verzoek is goedgekeurd, ontvangt de kiezer een kiezerspas.
 
B. MONDELINGE AANVRAAG
  1. Als de kiezer de stempas heeft ontvangen, moet hij/zij de stempas uiterlijk op 14 maart 2023 om 12.00 uur inleveren. De kiezer levert de stempas in bij team Verkiezingen van zijn/haar woonplaats waar hij/zij op maandag 30 januari 2023 als kiezer is geregistreerd.
  2. De aanvrager krijgt geen kiezerspas als hij met een volmacht mag stemmen.
  3. Als het verzoek is goedgekeurd, ontvangt de kiezer een kiezerspas.

 

Als u de kiezerspas verliest, dan ontvangt u geen nieuwe kiezerspas. Als u gaat stemmen moet u naast uw kiezerspas ook een geldig identiteitsbewijs laten zien. Als u geen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kunt laten zien, mag u niet stemmen.

 Meer informatie vraagt u op bij team Verkiezingen
U kunt contact opnemen met team Verkiezingen via het telefoonnummer 14 0180 en het e-mailadres verkiezingen@krimpenaandenijssel.nl.

 

Plaats: Krimpen aan den IJssel
Datum: Maandag 6 februari 2023