Afvalinzameling rondom de feestdagen

13 december 2022

Ieder jaar is rond de feestdagen de afvalinzameling anders dan u bent gewend. Openbare containers sluiten tijdelijk en Cyclus haalt het afval op andere dagen op. Voorkom schade aan uw eigen containers. Haal deze rond de jaarwisseling naar binnen.

 Sluiting prullenbakken en hondenpoepbakken

Om schade door vandalisme te beperken worden vanaf dinsdag 27 december de prullenbakken en hondenpoepbakken in de gemeente afgesloten. In de week na de jaarwisseling worden ze weer geopend. Neem uw afval in deze periode mee naar huis om het weg te gooien in uw eigen container.

Sluiting papier- en textielcontainers

De papier- en textielcontainers worden vanaf 30 december afgesloten. Vanaf 2 januari zet Cyclus de papier- en textielcontainers weer open. Als u papier, plastic of textiel kwijt wilt, kunt u hiervoor uw minicontainers gebruiken. Ook kunt u het afval naar het grondstoffencentrum (milieustraat) brengen.

Voorkom schade aan uw containers

Om schade aan uw container te voorkomen, adviseren wij u deze niet in de openbare ruimte te laten staan rond de jaarwisseling.

Ondergrondse containers

De ondergrondse containers (met pas) kunt u rond de jaarwisseling gewoon blijven gebruiken. Let op: zorg dat u geen vuilniszakken en andere materialen naast de containers zet. U riskeert dan een boete van € 120,-. Helaas hebben de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) al boetes moeten uitdelen aan inwoners.

Tijdelijke sluiting Blipverts

De Blipverts die op diverse plekken in de gemeente staan (onder andere bij winkelcentra) gaan van 30 december tot en met 5 januari dicht. Vanaf 6 januari kunt u inktcartridges, batterijen, spaarlampen, cd’s, dvd’s, telefoons, adapters en alle overige apparaten weer kwijt in de Blipverts. Kijk voor een blipvert in uw buurt op www.mijnblipvert.nl.

Andere dagen afvalinzameling

Kijkt u op https://www.cyclusnv.nl/ of download de app ‘Afvalkalender Cyclus’ voor meer informatie over de afvalinzameling rondom de feestdagen.