Afsluiting afslag Koningin Wilhelminaplein gaat door

13 september 2022 Foto van het raadhuis en de Oekraïense vlag.

In november 2021 besloot het toenmalige college om de afslag naar en vanaf het Wilhelminaplein te sluiten. De ontvangst van dat besluit was divers. Er waren er die het van harte steunden. En er waren er ook bij wie het forse weerstand opriep. Daarom heeft het huidige college een onafhankelijk bureau gevraagd om nog eens met een frisse blik naar het genomen besluit te kijken.

Het bureau Royal Haskoning kreeg opdracht 3 onderzoeksvragen te beantwoorden, namelijk:

  1. Zijn de vorige onderzoeken zorgvuldig uitgevoerd?
  2. Wat zijn de te verwachten effecten van gedane aanpassingen?
  3. Zijn alternatieven voor het Koningin Wilhelminaplein voldoende onderzocht?

Antwoorden zijn geen aanleiding voor het herzien van het besluit

De antwoorden die Royal Haskoning op de onderzoeksvragen geeft, hebben het college tot de conclusie gebracht dat er geen aanleiding is om het besluit van november 2021 te herzien. Wij gaan daarom nu tot uitvoering over.

Met de uitvoering van het besluit komt een ‘fietsstraat’ tot stand vanaf het Koningin Wilhelminaplein tot aan de Treviso/Verbindingsweg. Daardoor ontstaat een verkeersveiliger situatie. Ook wordt het gebruik van de fiets aangemoedigd. En wordt de leefbaarheid van de wijk verbeterd door minder doorgaand verkeer.

Royal Haskoning doet ook enkele aanbevelingen

Het college heeft deze overgenomen. Dit zijn:

  1. We onderzoeken of de Rotterdamseweg en een deel van de Noorderstraat een erftoegangsweg kan worden.
  2. We gaan onderzoeken of we het kruispunt IJsseldijk/Tuinstraat verkeersveiliger kunnen maken. Ook willen we de afwikkeling van verkeer verbeteren.

Hier vindt u de memo met de bevindingen van Royal Haskoning. De tweede beoordeling wordt door Royal Haskoning verder uitgelegd tijdens de informatieve commissie op donderdag 15 september. Inwoners zijn hierbij van harte welkom.