Mogelijkheden OV tijdens afsluiting Algeraweg

5 september 2022

Op woensdag 14 op donderdag 15 en donderdag 15 op vrijdag 16 september is de Algerabrug voor busverkeer afgesloten tussen 22.15 en 05.30 uur. De laatste gewone busrit van Capelsebrug rechtstreeks naar Krimpen vertrekt om 22.03 uur vanaf Capelsebrug.

Lopen over brug naar bus op IJsseldijk

Na 22.03 uur rijdt de bus tot einde dienst lijn 97 tussen Capelsebrug en Ketensedijk (onder Algerabrug). Lijn 98 rijdt in Krimpen zijn reguliere route rijden (halte Krimpen Centrum vervalt) en stopt extra op de IJsseldijk (onder Algerabrug) en Industrieweg. Passagiers kunnen de oversteek lopend maken over de Algerabrug. Tijdens de avondafsluiting rijden lijn 97 en 98 elke 15 minuten en bieden inclusief looptijd voldoende tijd voor een aansluitende reis. Op de Ketensedijk (Capelle aan den IJssel) en de IJsseldijk (Krimpen aan den IJssel) plaatst de RET een haltepaal.

Andere dienstregeling bus door werkzaamheden

Vanwege de werkzaamheden bestaat er een kans op vertraging voor de lijnen 96, 97 en 98. Daarom kiest de RET ervoor om een nieuwe dienstregeling te maken met voor de reizigers eenzelfde frequentie maar langere reistijd. Door de werkzaamheden kunnen de reizigers dus te maken krijgen met een langere reistijd en kunnen vertrektijden van de halte zijn gewijzigd. In de app en op de website staat de juiste dienstregeling geladen in de loop van komende week.